Творците от Ансамбъл Пирин“ и Северняшки ансамбъл – Плевен изнесоха

...
Творците от Ансамбъл Пирин“ и Северняшки ансамбъл – Плевен изнесоха
Коментари Харесай

Нестихващи аплодисменти белязаха съвместния концерт на Ансамбъл „Пирин“ и Северняшки ансамбъл – Плевен по повод 75 години от рождението на Тодор Бекирски

Творците от „ Ансамбъл Пирин “ и Северняшки отбор – Плевен изнесоха прочувствен концерт пред препълнената от аудитория зала „ Пейо Яворов “ в Благоевград.

Спектакълът бе проведен във връзка 75 години от рождението на именития хореограф Тодор Бекирски.

Концертът събра в Благоевград и близки и другари на Тодор Бекирски, който от 1978 година до гибелта си през 2013 година е хореограф и основен хореограф на Ансамбъл „ Пирин “.

Създал е забележителна хореография и постановка на авторски творби и спектакли на фолклорна основа, играни на сцените: „ Карнеги Хол “ – Ню Йорк, „ Кенеди център “ – Вашингтон, Чикагска филхармония, в Нешвил, Ванкувър, концертна зала ЮНЕСКО и доста други в Съединени американски щати, Канада, Китай, Австралия, Южна Америка и множеството страни от Европа. 

Концертът, който просълзи публиката в Благоевград, бе наименуван „ Кръстопът на другарството “ и сподели, че достолепието и класата са в зачитането на триумфите на другите и шерването на креативния порив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР