Творчеството на млад художник, роден в Македония, но свързал кариерата

...
Творчеството на млад художник, роден в Македония, но свързал кариерата
Коментари Харесай

Известен македонски художник представя графична изложба в Пазарджик

Творчеството на млад художник, роден в Македония, само че свързал кариерата си с България, показва Художествената изложба “Станислав Доспевски “ в Пазарджик. Павел Целкоски е подредил независима галерия, чието разкриване следва довечера от 18:00 часа. Тя включва 44 творби, изпълнени в типичен графични техники - офорт, акватинта и суха игла.

Павел Целкоски е роден на 22 май 1986 година в Охрид, Северна Македония. Завършва гимназия в родния си град, а през 2012 година Националната художествена академия в София. Същата година става член на „ Българския съюз на художниците “ в бранш „ Печат и илюстрация ”.

Понастоящем живее и работи в София, като продължава да твори в областта на графичното изкуство.

Павел е участник в доста групови изложения и състезания от 2008 година до в този момент. Графичното му творчество е представяно в доста страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

През 2021 година е отличен с премията за млад създател до 35 години на четвъртото издание на „ Национална графична галерия на името на Георги Герасимов ”, уредник на която е Художествената изложба „ Станислав Доспевски ” Пазарджик.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР