Творчески колектив На улицата организира 3-дневна поредица от събития в

...
Творчески колектив На улицата организира 3-дневна поредица от събития в
Коментари Харесай

Творчески колектив „На улицата” с 3-дневна поредица от събития

Творчески колектив „ На улицата ” провежда 3-дневна поредност от събития в Стара Загора.

Те ще слагат на фокус цифровите форми на изкуство и актуалните трендове в креативните промишлености. Културната организация ще си партнира в провеждането им с двете нови споделени коуъркинг пространства (споделени работни места) в града – The Lodge и Nebula, както и с Международен юношески център – Стара Загора.

На 27-и юни, Колективът ще провежда полемика за бъдещето на цифровото изкуство. В нея ще се показват благоприятни условия за основаване на творчество посредством потреблението на изкуствен интелект (ИИ), добавена и виртуална действителност и 3D принадлежности. В рамките на събитието ще се организира и практическа работилница за генериране на NFT и основаване на крипто портфейл и ще се разяснят техните приложения в арт сферата. Домакин на проявата, която ще стартира в 18:30 часа, ще бъде коуъркинг пространството The Lodge, а водещи ще бъдат Недко Боянов от Творчески колектив “На улицата ”.

На 28-ми юни, от 19:30 часа, Арт колективът и Международен юношески център ще съорганизират среща за показване на другите благоприятни условия за професионално развиване в изобретателните промишлености. В нея ще се сложи акцент над специалностите на бъдещето в креативната сфера, какви умения и светоглед би трябвало да има човек, с цел да работи като актьор на свободна процедура (freelancer) и къде може да се образова в другите арт сфери.

На 29-ти юни, от 18:30 часа, “На улицата ” ще гостува в коуъркинг пространството Nebula за полемика на тематика NFT и криптовалути. Участниците в нея ще научат повече за технологиите, стоящи зад криптовалутите и опциите, които дават за вложение и основаване на изкуство.

Основен преподавател и мотор на събитията е съпредседателят на Арт колектива Недко Боянов. В другите дни ще вземат присъединяване още и Боря Шапшалова от Криптоарт обществото в България и фрийлансърите Йоана Виденова и Неделин Маринов. Събитията са със свободен вход.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР