Тверският съд в Москва призна Meta за екстремистка организация и

...
Тверският съд в Москва призна Meta за екстремистка организация и
Коментари Харесай

Русия призна за екстремистка компанията Meta и социалните й мрежи Facebook и Instagram

Тверският съд в Москва призна Meta за екстремистка организация и забрани активността й в Русия, събщи Военновъздушни сили. Компанията Meta има най- огромните обществени мрежи и месинджъри - Фейсбук, Instagram, WhatsApp. Руските управляващи към този момент нямат искания към последното.

Решението на съда влиза в действие неотложно. По време на процеса представител на Главната прокуратура посочи, че при положение на възбрана на Meta в Русия потребителите на Фейсбук и Instagram няма да бъдат наказвани за заобикаляне на блокирането.

Забранителните ограничения няма да обиден WhatsApp - Генералната прокуратура счита, че месинджърът няма " функционалност за обществено разпространяване на информация ".

Прокуратурата изиска Meta Platforms Inc. да бъде приета за екстремиска организация, откакто стана известно, че Фейсбук и Instagram краткотрайно позволиха на потребителите в някои страни да против съветските военни, както и да желаят гибелта на президентите на Русия и Беларус. Още на идващия ден по-късно, на 12 март, Meta посочи, че модерацията ще бъде отслабена единствено за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР