Твърди се, че природните катаклизми, които настъпват в Южна Америка,

...
Твърди се, че природните катаклизми, които настъпват в Южна Америка,
Коментари Харесай

Избухването на вулкан в Индонезия води до загубата на Наполеон във Ватерло

Твърди се, че естествените катаклизми, които настъпват в Южна Америка, се отразяват на неприятна годишна продукция, която води до експлоадирането на Френската гражданска война. Очевидно е, че климатът постоянно изиграва една съществена роля в живота на французите. Наполеон Бонапарт също може да го удостовери, изключително откакто публично се твърди, че дъждовете, които се изсипват по време на борбата при Ватерло, са резултат от климатични промени през 1815 година

И в този случай става въпрос за експлоадиране на вулкан в Индонезия. Събитията в този случай се случват към два месеца преди решаващата борба. Изследователи от геоложкото общество на Америка считат, че експлоадирането в планината Тамбора на остров Сумбава, може да са довели до възможната смяна на времето от другия завършек на света.

В Англия дъждовете не престават да се изсипват цяла година след загубата на Наполеон и всичко това трансформира курса на историята. В нощта на борбата ще открием, че порои наводняват района на Ватерло в Белгия и като резултат, бойците на Наполеон се забавят доста. Докато това може да се счита за рационална маневра от страна на французите, пруската войска има време да се включи към британците и да помогне за успеха. Повече от 25 000 френски боеца са убити или ранени, а откакто Наполеон се завръща в Париж, публично губи правото си да бъде император и е изпратен надалеч на остров Света Елена, където ще прекара целия си живот в заточение.

Въпреки по-сериозните климатични промени, можем да открием, че армията на Наполеон е била извънредно покрай успеха, изключително откакто се откриват шрапнели покрай полевата болница на съдружниците. Можем да си представим какви биха били предстоящите разновидности, в случай че вероятно нямаше дъждове. Избухването на вулкана може да се чуе на разстояние от близо 2500 километра, пепелта пада в периметър от близо 2000 километра. В периметър от 600 километра, цялата област остава в цялостен мрак. Според Матю Гендж от имперския лицей в Лондон, детонацията е била толкоз мощна, че най-вероятно е оставила вреди вечно в климата на планетата.

Най-засегнати са европейците в този интервал. Изхвърлената пепел е помогнала за резултата на „ късото съединяване “ на електрическите талази в йоносферата и по-късно е съдействала за заоблачаването. Преди години множеството геолози не имат вяра, че вулканичната пепел може да доближи до такива височини, само че доктор Гендж потвърждава тъкмо противоположното. Според него, вулканичната пепел е с електрически заряд, който може да отблъсва отрицателните електро талази в атмосферата и ги оставя свободно да се движат в атмосферата. В този случай е належащо едно доста съществено експлоадиране, с цел да се следи феноменът на статически заредена пепел, която може да доближи най-високите пластове и по-късно да помогне за анормалното държание на времето. Планината Тамбора се прави оценка на 7 по скалата на сеизмографите, които са разграфени до 8.

Ефектът е година без лято, която за жалост се усеща от самия Наполеон. Макар и да няма доста достоверни източници за метеорологията през 1815 година, ученият въпреки всичко обръща внимание на всички исторически мемоари по тематиката и вижда, че има необикновени дъждове, довели до редица катаклизми. Единственото рационално пояснение е да се приказва за тъкмо тази детонация. Разбира се, вулканичната активност се записва като един безспорен феномен. Ако е имало други, те най-вероятно биха могли да бъдат записани в архивите. Крайният резултат на всичко това е, че Наполеон губи борбата, само че също по този начин ставаме очевидци и на смяна на историческия курс вечно.

Това не е първият път, когато климатът дава своето дефинитивно решение. Ситуацията и протичащото се в Южна Америка, което бели края на цивилизации там, в резултат на смяната на топлите течения, води до неприятна годишна продукция и апетит във Франция. А това не се отразява удобно за Мария Антоанета.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР