Твърденията на г-н Божков са неверни, каза бившият финансов министър

...
Твърденията на г-н Божков са неверни, каза бившият финансов министър
Коментари Харесай

Горанов след разпита: Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някои

Твърденията на господин Божков са погрешни, сподели някогашният финансов министър Владислав Горанов пред медиите, откакто беше разпитан като очевидец от следовател към градската прокуратура по досъдебно произвеждане за изнудване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Темата на разпита беше свидетелските показания на очевидеца Петков, добави Горанов .

"От него се инициира всичко дотук – арестите на водача на опозицията и всички противозаконни дейности свързани с това ", сподели още той. „ Изяснявахме всички изказвания, свързани с осъществяване на противозаконни дейности “, разяснява още Горанов във връзка разпита и добави, че няма огромна и основна разлика в кръга на въпросите, задавани му в този момент и от полицията.

Не ми се желае да осъждам страната за нелепостта на някои “,

отговори той на въпроса дали ще търси правата си във връзка със задържането му от Министерство на вътрешните работи в Европейския съд за правата на индивида. По думите му „ очевидецът Петков “ взе участие в опит за почистване на сметки с опозицията в миг, в който има надалеч по-големи рецесии в страната.

Малко по-рано през днешния ден беше разпитан като очевидец водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .

След като беше разпитана като очевидец и пиарът Севделина Арнаудова , тя отхвърли да даде детайлности пред медиите по отношение на своите показания. "Това е целенасочена политическа офанзива към нас, тъй като ГЕРБ става първа политическа мощ ", дефинира тя протичащото се.

На 17 март Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа в ареста, във връзка формирано произвеждане от Министерство на вътрешните работи за изнудване, обвързвано с Васил Божков, като първото деяние по следствието е бил разпит като очевидец на премиера Кирил Петков. На идващия ден тримата бяха освободени без да им бъдат повдигнати обвинявания. Прокуратурата реши, че дейностите на Министерство на вътрешните работи по следствието са опорочени, тъй като е трябвало да са осъществени от следовател и по тази причина част от тях ще бъдат повторени. Това постанова повторния разпит на всички лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на събитията по случая, споделиха от прокуратурата.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР