Твърденията на българския премиер Бойко Борисов, че в България има

...
Твърденията на българския премиер Бойко Борисов, че в България има
Коментари Харесай

10 мигранти се разхождат насред пандемията край Пазарджик

Твърденията на българския министър председател Бойко Борисов, че в България има нула мигранти бе леко опровергана, откакто се оказа, че нелегално пребиваващи се разхождат умерено съвсем в центъра на България и то посред пандемия

10 незаконно пребиваващи в страната мъже са арестувани през вчерашния ден в пазарджишкото село Добровница, съобщава БНТ. Двама от мигрантите са малолетни лица.

Кметът на селото е подал първичния сигнал, след който се стигнало до арестуване на първата група от 8 индивида, а в следствие локална жителка алармирала органите за още двама незаконни мъже, които също са били арестувани.

Всички те са без документи и по думите им са от Афганистан. Разследващи прецизират от кое място тъкмо са влезнали в страната ни.

Мъжете са настанени в дома за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци и се намират под карантина.

Европейската организация за отбрана на границите „ Фронтекс “ предизвестява за нова вълна от бежанци на границата сред Турция и Гърция, оповестява в същото време германският „ Ди Велт “, базирайки се на вътрешен, конфиденциален отчет за актуалната обстановка и представен от БГНЕС.

" След като бъдат отстранени рестриктивните мерки поради ковид, ще има всеобщо напредване на мигранти към турско-гръцката граница ", се споделя в документа на „ Фронтекс “. Европейската организация акцентира, че пандемията е попречила на гръцкото държавно управление да приложи проекта си за доста подсилване на полицията към река Марица.

" Планираното разполагане на спомагателни 400 полицейски чиновници в района към Марица се забави поради вируса ", споделя „ Фронтекс “.

В документа се показва още, че в края на февруари и началото на март хиляди мигранти са се пробвали да преминат турско-гръцката граница.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР