Твърдения в книга, според които руският милиардер Роман Абрамович е

...
Твърдения в книга, според които руският милиардер Роман Абрамович е
Коментари Харесай

Съд определи за клевета твърдения, че Абрамович купил Челси“ по заповед на Путин

Твърдения в книга, съгласно които съветският милиардер Роман Абрамович е купил футболния клуб " Челси " по разпореждане на Владимир Путин, с цел да получи въздействие във Англия, са клюка. Това постанови английски съд в сряда, съобщи Ройтерс.

В своя книга от 2020 година английската журналистка Катрин Белтън разказва и по какъв начин доста от неговите сътрудници от някогашните руски шпионски служби са се издигнали до позиции на благосъстояние и въздействие , откакто той застава на най-високия пост в Кремъл през 1999 година

Адвокатът на Абрамович съобщи в съда, че пасажи от книгата " Хората на Путин: Как Комитет за Държавна сигурност (на СССР) си върна Русия и след това се оправи със Запада ", оповестена от издателство HarperCollins, са явно оскърбителен. Абрамович заведе каузи както против HarperCollins, по този начин и против Катрин Белтън.

" Читателят остава с усещането, че Кремъл е употребявал покупката на футболния клуб " Челси ", с цел да получи самопризнание и въздействие за Русия в Обединеното кралство. Подмолният метод, по който това е реализирано, е да се употребява ищецът, човек, който е считан за задоволително лице на съветския бизнес, като прикритие за това. Това беше усещането ми, когато прочетох книгата. Според мен тези пасажи не биха могли да бъдат разбрани от елементарния четец като задоволително съображение за подозрение, че ищецът е закупил " Челси " по разпореждане на Путин ", споделя арбитър Аманда Типълс в решението си.

Тя обаче акцентира, че съдът се произнася единствено по смисъла на пасажите, а не по това дали изказванията в книгата са безусловно правилни или не.

" Приветстваме днешното правосъдно решение, което постановява, че книгата " Хората на Путин " съдържа оскърбителен изказвания за господин Абрамович ", съобщи представител на милиардера.
 Абрамович получи израелско поданство
Абрамович получи израелско поданство

Доколкото знам, той приключи процеса, към този момент се реалокира и живее в Израел, получи израелски паспорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР