Твърдението, че България няма трасета, по които да си осигури

...
Твърдението, че България няма трасета, по които да си осигури
Коментари Харесай

Борисов: Уж нямаме диверсификация, а доставките на газ не са спрели


Твърдението, че България няма трасета, по които да си обезпечи газ, е смешно, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Той упрекна държавното управление в неистини за газовата диверсификация. „ На Кирил Петков всичко му е издигнато от нас “, съобщи някогашният министър председател.

Месеци наред по време на предизборните акции слушахме какви ли не опорни точки, неистини, уточни Борисов.

Той сподели, че желае да благодари на Асен Василев и на министъра на енергетиката, че са дали опция да разяснят лъжите, пускани по адрес на ръководството на ГЕРБ.

„ Василев сподели, че можем да доставяме общо към 3 милиарда кубически метра газ, а по издигнатите трасета може да се транзитира още над 2 милиарда кубически метра газ. После прибавя, че „ през гръцката връзка може да доставяме общо към 20 милиарда кубически метра газ - 2 милиарда през „ Кулата “ и 17-18 милиарда през интерконекторите с Гърция “. Тук прибавям, че не са 17-18 милиарда, а към 31 милиарда кубически метра. Асен Василев изтри с гумичка всички платени изказвания по малкия екран. След година видяха каква огромна инфраструктура сме построили. Имаме 100% диверсификация, благодаря на Асен Василев, че го регистрира “, съобщи Борисов.

„ Управляващите взаимно си опонират - сякаш нямаме диверсификация, а пък доставките на газ не са спрени. 80% от компресорните станции в Югоизточна Европа са на територията на България. Спрат ли компресорите в България, газ в Европа няма да има. Всички компресори бяха съветски и бутаха единствено в посока Турция, Гърция и Македония. За 5 години ги подменихме напълно “, добави водачът на ГЕРБ.

„ 2012 година нашето държавно управление понижи цената на газа с 22%, тъй като намерихме метод да няма медиатори. През 2019 година предоговорихме формулата за цената на газа и намалихме цената с 40%. 2019 година „ Газпром” възвърне на България 202 млн. след предоговарянето и на 27 април господин Василев сподели няма да възобновяваме контракта с „ Газпром”. Това сме създали ние, без медиатори – директно”, сподели още Бойко Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР