Тутракан и общината да бъдат обявени за свободна икономическа зона.

...
Тутракан и общината да бъдат обявени за свободна икономическа зона.
Коментари Харесай

Тутракан да стане свободна икономическа зона

Тутракан и общината да бъдат оповестени за свободна икономическа зона. Това взеха решение съветниците на постоянно съвещание на Общинския съвет в крайдунавския град. Така Тутракан става вторият град в България - след Благоевград и първи в Североизточна България като свободна икономическа зона.

Концепцията е написана от проф. Димитър Тадаръков, който персонално я показа пред общинските съветници в Тутракан, обявявайки, че я подарява на Общината, а също и че ще спомага за нейното реализиране.

Приетата Концепция за развиване на общината е дълготрайна - до 2040-а година и е разграничена на два стадия. Първият е до 2026-а година и точно в този интервал е включено създаването на Общината като Свободна икономическа зона, описа кметът на Тутракан доктор Димитър Стефанов:

" Това значи да се създаде идея за облекчения на всички вложители, които желаят да влагат в общината ".

Определени са два терена от над 140 дка, върху които да се влага строителството на нови обекти. Концепцията за развиването на Тутракан стартира да се осъществя още през април и данъчните преференции ще бъдат включени в решенията на Общинския съвет, тъй че всеки нов вложител да може непосредствено да се възползва от тях.

В Тутракан са сигурни, че ще съумеят с новия план. Там към този момент имат опит с построяването на Индустриална зона. В Индустриалния парк работят пет предприятия, които обезпечават работа на над 400 души.

С ниска безработица могат да се похвалят в Тутракан, само че управниците на града и общината са решени да мислят и по-напред. Уверени са, че ще има интерес от вложители, тъй като не са без значение атрактивните условия, които ще им бъдат препоръчани.

Репортажа на Незабравка Кирова в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР