Турция заяви, че няма да допусне да бъде поставена пред

...
Турция заяви, че няма да допусне да бъде поставена пред
Коментари Харесай

Турция и Гърция влязоха в спор за границата си при Марица

Турция съобщи, че няма да допусне да бъде сложена пред " приключен факт " във връзка с границата си с Гърция, откакто Атина се оплака пред Анкара в спор за точната граница по река Марица, която разделя двете страни, оповестява Франс прес, представена от БГНЕС.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас съобщи в сряда, че има " спор " с Анкара. Според гръцките отчети, в петък турските войски са окупирали линия земя, която нормално е под вода по това време на годината и се намира от гръцката страна на границата.

Анкара е уведомила Гърция, че речното корито „ доста се е трансформирало заради естествени и изкуствени аргументи “ от 1926 година насам, когато е била открита границата и за намиране на решение е нужна техническа съгласуваност, се споделя в известие на турското външно министерство. Турция твърди, че разногласието може да бъде позволен посредством диалози сред механически делегации от двете страни.  " Ние никога няма да позволим да бъдем изправени пред какъвто и да е приключен факт по нашите граници ", предизвестиха от министерството.

През март имаше вълнения и конфликти сред хиляди мигранти и полиция на гръцката граница, откакто Турция отвори вратите си за мигрантите да изоставен територията й в посока към Европа
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР