Турция заплаши да залее Европейския съюз с имигранти, написа гръцкият

...
Турция заплаши да залее Европейския съюз с имигранти, написа гръцкият
Коментари Харесай

Турция към ЕС: Ще ви залеем с имигранти

Турция заплаши да залее Европейския съюз с имигранти, написа гръцкият в. Прототема.

Изданието се базира на изявление на външния министър на Анкара Мевлют Чавушоглу пред телевизия от страната му "Хабер ". "Чашата на нашето самообладание преля. Ако Брюксел не извърши обещанието си да вкара безвизов режим за нашите жители, ние ще преустановим да изпълняваме отговорностите си по Споразумението за реадмисия с Европейски Съюз от декември 2013 година ", безапелационен е бил първият посланик на югоизточната ни съседка.

С документа Анкара се е съгласила да приема имигранти, влезнали в 28-те от Турция. В подмяна Брюксел се е задължил да позволи слободното влизане на турските жители в блока до 2017 година

Напрежението сред Европейски Съюз и Турция се възобнови през последните месеци. Гърция и Кипър упрекнаха Турция, че с изпращането на кораби към северната част на средиземноморската островна страна е нарушавала интернационалното право. Анкара отговори, че е спазвала юридическите правила, тъй като организира изследванията си за петрол и газ във водите на признаната единствено от нея Севернокипърска турска република.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР