Турция води преговори с палестинското движение Хамас за освобождаването на

...
Турция води преговори с палестинското движение Хамас за освобождаването на
Коментари Харесай

Турция преговоря с Хамас за освобождаването на цивилни и деца, държани за заложници

Турция води договаряния с палестинското придвижване " Хамас " за освобождението на чужденци, цивилни и деца, държани като заложници от групировката, заяви турският външен министър Хакан Фидан, представен от Анадолската организация.

Фидан, който приказва на взаимна конференция с ливанския си сътрудник Абдала Бу Хабиб в Бейрут, уточни, че доста страни са отправили молби към Турция да помогне за освобождението на техни жители, държани от " Хамас ".

Късно нощес Фидан е разговарял по телефона с водача на палестинската въоръжена формация Исмаил Хания, заяви източник от турското външно министерство.

Турският външен министър заяви, че в събота Египет ще бъде хазаин на среща на върха на редица водачи за разискване на израелско-палестинския спор.

" Несправедливостта би трябвало да бъде прекъсната. Международната общественост би трябвало да обърне внимание на чувствителността, обвързвана с джамията Ал-Акса. Ние предизвестяваме за това от години. Моля, обърнете внимание на нашите предизвестия. Не можете да си играете със свещеното. Това би трябвало да завърши неотложно ", сподели още Фидан.

" Тази война може да докара до по-големи войни, само че може да докара и до исторически мир. Нашият президент има вяра, че историческият мир е вероятен ", уточни турският външен министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР