Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори,

...
Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори,
Коментари Харесай

Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори

Турция към този момент пуска българските туристи с персонални карти, оповестиха туроператори, представени от TravelNews.

" Автобусът ни мина границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и Капитан Андреево с персонални карти. Проверката става доста бързо, като управляващите единствено дават лист, на който написа, че може да останете до 90 дни в страната ", съобщи Радослава Белеганска, шеф на туристическа организация.

Според нея мярката ще докара до увеличение на българските туристи в южната ни съседка.

Преди два дни турски медии оповестиха, че българските жители ще могат да влизат и обитават до три месеца в Турция без задгранични паспорти, а единствено с персонални карти.

Това се случва след публикуван и обнародван указ на президента Реджеп Тайип Ердоган, който бе обнародван в Държавен вестник.

Българското външно министерство популяризира новината, където се прецизира, че по този начин се вкарва опцията жители, които имат персонални карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал, за туризъм или пренос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР