Турция увери Организацията на обединените нации, че нейната военна операция

...
Турция увери Организацията на обединените нации, че нейната военна операция
Коментари Харесай

Турция обеща военната операция да е „премерена“

Турция увери Организацията на обединените народи, че нейната военна интервенция в Северна Сирия ще бъде " пропорционална, премерена и виновна ". Това става преди закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което ще бъде разисквана турската атака, съобщи организация " Ройтерс ".

Съветът за сигурност ще се събере през днешния ден, с цел да разиска обстановката в Сирия по искане на петте европейски членки на органа - Англия, Франция, Германия, Белгия и Полша. " Както и в тази ситуация на предходни антитерористични интервенции, турският отговор ще бъде симетричен, обмислен и виновен ", написа турският дипломат в Организация на обединените нации Феридун Синирлиоглу в писмо до Съвета. Турският дипломат показва, че интервенцията е ориентирана единствено против терористи и техните скривалища, убежища, военни позиции и съоръжение. Посланикът твърди, че са взети всички защитни ограничения, с цел да се предотвратят вреди за цивилното население.

Турция оправдава своите дейности с член 51 от Хартата на Организация на обединените нации, който касае самостоятелното или групово право на самоотбрана при въоръжена офанзива. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е " доста угрижен " от развоя на събитията в Североизточна Сирия, съобщи представителят на Организация на обединените нации Фархан Хак и уточни, че " всяка военна интервенция би трябвало да съблюдава напълно Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното филантропично право ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР