Турция трябва да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница,

...
Турция трябва да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница,
Коментари Харесай

ЕС: Турция да изтегли бежанците от границата си

Турция би трябвало да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница, прикани лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен преди диалозите с турския президент Реджеп Ердоган, който по-късно дойде в Брюксел. " За да се откри решение на тази обстановка, ще е належащо понижаване на натиска по границата ", сподели Фон дер Лайен. Според нея най-важното е да се подсигурява правото на леговище, да се реалокират хората, най-вече децата, от Гърция в континенталната част на Европа и да се даде поддръжка на Турция и Гърция.

Планирани са диалози на Ердоган ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с други евролидери, на които ще се разиска бежанската рецесия по турско-гръцката граница. " Надявам се да се върна от Белгия с разнообразни резултати ", сподели той по време на тирада в Истанбул. Ердоган нееднократно е изразявал неодобрение, че Европейски Съюз не е извършил уговорките си към Турция по съглашението за бежанците от 2016 година По-специално Европейски Съюз не е дал обещаните 6 милиарда евро, отказал се е от безвизовия режим за турците и не работи по актуализиране на митническия съюз.

В изявление за виенския в. " Щандарт " еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан разясни, че на Турция към този момент са платени 3,2 милиарда евро и " всичките 6 милиарда са планувани, което значи, че знаем защо би трябвало да се похарчат ". Той обаче изясни, че парите не могат просто да се преведат в турската бюджетна сметка, а през филантропични организации, въз основа на в детайли изложение на потребностите и под непоколебим надзор.

Междувременно ръководещите в Германия партии реализираха съглашение за приемане на 1500 малолетни бежанци от гръцките острови. " Има сигнали, че други страни от Европейския съюз, като Франция, също могат да допринесат за отбраната на изключително уязвимите малолетни от гръцките острови ", съобщи лидерката на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер. В обединението влизат още баварската партия ХСС и социадемократите.

Хърватия също е подготвена да одобри част от децата, живеещи в неприятни условия в бежански лагери на гръцките острови, съобщи министър председателят Андрей Пленкович, представен от медиите. Планът за преместването на деца без придружители беше разискван на изключителна среща на вътрешните министри на Европейски Съюз по-рано в Брюксел.

Гръцките управляващи оповестиха, че са попречили на 1646 души да влязат в страната през последното денонощие. Полицията в районен съд Македония откри 56 мигранти в камион при рутинна инспекция в покрайнините на град Гевгелия, близо до границата с Гърция. 54 от мигрантите са от Пакистан, а другите двама от Афганистан.

Кипър ще изпрати сили за сигурност в помощ на Гърция за защита на границата й с Турция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР