Турция спира фериботите за гръцките острови, съобщават кореспондентите на гръцките

...
Турция спира фериботите за гръцките острови, съобщават кореспондентите на гръцките
Коментари Харесай

Турция спира фериботните връзки с гръцките острови в Егейско море

Турция стопира фериботите за гръцките острови, оповестяват кореспондентите на гръцките медии от Анкара. Решението е взето от турското държавно управление и се чака да влезе в действие до дни.

Това е " възмездие ", считат гърците и чакат формален отговор от държавното управление в Атина. При използване на това решение се приключва туристическият поток от Турция, а гръцките острови, наранени от бежанската рецесия, разчитат на оборота от турски туристи.

Тази година през летните месеци само " турците избавиха сезона ", разясняват заети в туристическия отрасъл на островите. Тези фериботни връзки се употребяват и от доста европейски туристи, които, заради близкото разстояние, посещават за ден Гърция.

Причината за това решение на турското държавно управление, съгласно медиите, е в отговор на санкциите, които гръцките управляващи постановат на турски кораби за неспазване на условията за сигурност на пасажерите. Често липсват и задоволително избавителни жилетки, откриха инспекциите на гръцките управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР