“Турция ще започне да се снабдява с газ от Черно

...
“Турция ще започне да се снабдява с газ от Черно
Коментари Харесай

Газ от Черно море ще потече към Турция през първата половина на 2023 година

“Турция ще стартира да се доставя с газ от Черно море в първите месеци на 2023 година Планираме до месец март идната година да свържем системата за газовите доставки ”. Това уточни турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез в изявление пред телевизия СННТюрк.

По думите му не престават дейните сондажни действия в черноморския район със сондажните кораби Фатих, Явуз и Кануни, които в софтуерно отношение са най-ново, 6-то потомство. А от Корея е закупен нов, четвърти сондажен транспортен съд, който е с технология, сходна на останалите три кораба.

“Това е значимо от позиция на работата на екипите, както и с цел да бъдем спокойни за обезпечаването на аварийните елементи. Новият транспортен съд е една самостоятелна двойна кула. Подготвен е за работа в черноморската ни акватория, наричана Синя татковина ", добави турският министър.

Енергийният министър заяви, че през април се чака турският президент Реджеп Тайип Ердоган да посети Израел, който ще върне визитата на президента Ицхак Херцог. Ердоган ще бъде придружаван от външния министър Мевлют Чавушоглу и от енергийния министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Тези дни за пръв път от 14 години насам в Анкара се реализира среща на най-високо ниво сред водачите на Турция и Израел ", сподели той. Провеждаме диалози на техническо равнище по отношение на газовите находища в Източното Средиземноморие. Не единствено Израел, само че и Египет направиха изследвания. През Турция минава най-късият и най-икономичен път за снабдяване на газа на международните пазари и ние би трябвало да използваме това преимущество, сподели министърът.

Според турския енергиен министър построяването на първата атомна електроцентрала Аккую, която се строи от Русия, върви по проект и се планува първият от общо четирите реактора да бъде наведен в деяние през 2003 г, а по-късно и останалите.

“Атомните централи ще продължат да бъдат на дневен ред в Турция, Европа, Съединени американски щати, Азия ”,заключи турският енергиен министър Фатих Дьонмез.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР