Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на

...
Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на
Коментари Харесай

Турция ще си сътрудничи с Пакистан в помощ на Афганистан

Турция ще работи с Пакистан за подкрепяне на стабилизирането на Афганистан и попречване на нов " потоп " от бежанци, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, написа БГНЕС. " Турция е изправена пред възходяща миграционна вълна от афганистанци, преминаващи през Иран ", сподели той, дружно с сътрудника си от Пакистан Ариф Алви.

„ Ще продължим напъните за възобновяване на стабилността в района, започвайки с Афганистан “, сподели. " За да създадем това, би трябвало да продължим и засилим съдействието си с Пакистан . Решени сме да активизираме всички средства, с които разполагаме, с цел да успеем ", сподели турският водач. Коментарите пристигнаха с талибаните, подготвени да поемат властта, са обкръжили изцяло Кабул.
 Партията на Ердоган създаде план за нова конституция Партията на Ердоган създаде план за нова конституция
Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развиването (АК Партия) изготви предложение за конституция, което вкарва няколко нов...

Възраждането на талибаните идва откакто войските на НАТО се изтеглиха след решение на американския президент Джо Байдън да се изтегли. Пакистанският президент беше в Истанбул за стартиране на вода на военен транспортен съд, издигнат от Турция за южноазиатската страна, която граничи с Афганистан и е основен районен състезател. Турция разполага с няколкостотин бойци, ситуирани в Афганистан и предложи да поеме отговорността за сигурността на интернационалното летище в Кабул, откакто Съединени американски щати завърши военното си евакуиране до края на август, при изискване че Съединени американски щати обезпечат финансова и логистична поддръжка.

Ердоган също предложи да се срещне с водача на талибаните за диалози.  Пристигането на афганистански мигранти на източната граница на Турция се трансформира в гореща политическа тематика в Анкара, като опозицията притиска държавното управление да предприеме решителни ограничения за прекъсване на притока. Правителството реагира, като ускори построяването на гранична стена с Иран през последните дни. " С тази стена ние изцяло ще спрем идващите ", сподели Ердоган в умозаключение.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР