Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров,

...
Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров,
Коментари Харесай

Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров

Турция ще построи монумент на убития български граничар Петър Бъчваров, заяви пред публицисти ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов. Той посочи, че това му е споделил на срещата им през днешния ден в Анкара турският външен министър Мевлют Чавушоглу, оповестиха от Народно събрание.

Неприятният случай на българо-турската граница, при който почина един служител на реда, не е политика, а акцидент, акцентира ръководителят на Народното събрание. По думите му турският външен министър е предложил да създадат на границата монумент на българския граничар.

На диалога Мевлют Чавушоглу е удостоверил, че България постоянно е била добър медиатор сред Европа и Турция. Вежди Рашидов означи, че във връзка с миграцията би било хубаво ние да сме хазаин на интернационална среща на високо ниво и Европа, Турция и България дружно да вземат решение проблемите с тази граница. Ако до през днешния ден нямаме напор, хубаво е всички да седнем на масата и да решим проблемите, които и България, и Турция, и Европа имат, акцентира той.

Двустранните връзки сред нашите страни са положителни, дипломацията сред България и Турция е дейна, уточни Вежди Рашидов. Председателят на Народното събрание напомни, че президентът Румен Радев е дал дума да бъде повишен потенциалът на Граничен контролно-пропусквателен пункт, тъй като това, с изключение на за двустранния продан, има значение и за търговията, превоза и бизнеса на Европейски Съюз с всички страни от района. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР