Турция се отдалечава от Европейския съюз, преговорите за влизане на

...
Турция се отдалечава от Европейския съюз, преговорите за влизане на
Коментари Харесай

Европейският съвет е разтревожен от ситуацията в Турция

Турция се отдалечава от Европейския съюз, договарянията за влизане на Анкара в общността в действителност са спрени. Това се споделя в заключителното заявление на Европейския съвет по общи въпроси след съвещанието от нощес.
" Съветът отбелязва, че Турция се отдалечава от Европейски Съюз. Преговорите за участието на Турция на практика са в задънена улица и е невероятно да се преглеждат отваряне или затваряне на нови глави ", се споделя в документа, написа БГНЕС.
Съветът даже акцентира, че е спряна работата по рационализиране на митническия съюз Европейски Съюз - Турция.
Европейски Съюз акцентира, че е изключително смутен от обстановката с " върховенството на закона " в Турция. " Съветът е изключително угрижен болести продължаващото и доста обезпокоително оттегляне от върховенството на закона и фундаменталните права, в това число свободата за изложение ", се отбелязва в документа. Съветът прикани Анкара за поправи сегашната обстановка в страната и да я приведе в сходство с европейските и интернационалните стандарти.
Преговорният развой за приемането на Турция в Европейски Съюз стартира на 3 октомври 2005 година. За да влезе в Европейски Съюз Турция би трябвало да приключи сполучливо договарянията с Европейска комисия по 33 от 35 преговорни глави (две не изискват съгласуване). След това държавите-членки би трябвало единомислещо да гласоподават за даването на Турция на статут на членка на Европейски Съюз.
На 6 юли Европейският парламент одобри резолюция, призоваваща страните от Европейски Съюз и Европейската комисия да спрат договарянията за влизане на Турция в Европейски Съюз до тогава, до момента в който турските управляващи не внесат ремонти в конституционната промяна. През април 2017 година с референдум бяха доста разширени правата на турския президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР