Турция, с политиката, която провежда през последните години, няма място

...
Турция, с политиката, която провежда през последните години, няма място
Коментари Харесай

Курц: Турция, с политика й от последните години, няма място в ЕС

Турция, с политиката, която организира през последните години, няма място в Европейския Съюз и би било почтено да се прекратят договарянията за влизане на страната в Съюза. Такова мнение изрече австрийският канцлер Себастиян Курц в изявление пред немското издание Bild am Sonntag, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

„ Наблюдаваме обилни нарушавания на съществени човешки права “, съобщи той. „ Не мога да се съглася с това, че Европейски Съюз вижда какво се случва и се преструва, че нищо не се е случило “. „ Според мен, Турция, изключително отчитайки посоката на политиката й от последните години, няма място в Европейски Съюз “, акцентира австрийският канцлер.

„ Би било почтено да прекратим договарянията за нейното влизане (в ЕС) “, счита Курц. В същото време той подсети, че „ сега, в Европейски Съюз няма общоприето мнение по този въпрос “. „ Но аз съм оптимистично надъхан по отношение на това, че в околните години ще успеем да го реализираме “, добави канцлерът. Той твърди, че „ Турция се пробва да оказва доста въздействие на турското малцинство в Австрия, Германия и други страни и се пробва да попречва интеграцията (на турците) “.

Той счита, че опитите за разпределение на бежанците в Европейски Съюз по квотна система са се провалили.

„ Опитите за принуждаване на страните да одобряват бежанци няма да тласнат Европа напред “, съобщи Курц. „ Ако продължим по този път, ще внесем още повече разделяне в Европейския съюз. Страните-членки би трябвало да вземат решение сами, дали да одобряват бежанци и какъв брой “, счита австрийският канцлер.

Според неговото мнение, „ полемиката за квотите, като цяло, е безсмислена “. „ Защото мигрантите, тръгнали на път към Европа не желаят да попаднат в България или Унгария, а желаят в Германия, Австрия и Швеция “, означи Курц.

Канцлерът прикани за премахване на минусите в миграционната политика на Европейски Съюз. „ Границите сред даването на леговище и икономическата миграция сега просто са размити “, изясни той. Според думите му, мигрантите би трябвало да оказват помощ в своите родни страни или в прилежащи на своите страни. „ Ако и това е невероятно, то на техните континенти в сигурни региони “, добави Курц, отбелязвайки, че Европейски Съюз би трябвало да провежда такива региони и да обезпечи сигурността на мигрантите там.

Само в качеството на последна опция и то директно на място, би трябвало да се взема решение, кой да получи право да пристигна в Европа, счита той. „ Но ние повече не можем да одобряваме всеки човек, който благодарение на превозвачите незаконно е дошъл в Европа “, означи австрийският канцлер.

Според думите на Курц, в Европа има политическа воля за провеждането на подобен политически курс. „ Има доста промени по въпроса за бежанците на европейско равнище. Почти всички са съгласни, че пътят, по който тръгнахме през 2015 година, е неверен “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР