Турция разработва собствена хибридна ракета, която ще бъде използвана при

...
Турция разработва собствена хибридна ракета, която ще бъде използвана при
Коментари Харесай

Турция разработва хибридна ракета за мисия до Луната

Турция създава лична хибридна ракета, която ще бъде употребена при задача до Луната. Турският министър на индустрията и технологиите Мустафа Варанк разгласи това в изявление за организация Anadolu.
" Ще достигнем Луната посредством изстрелването на неповторима национална хибридна ракета. Днес посещаваме оборудванията на Delta V, която създава неповторими технологии за хибридни мотори, които са значим съставен елемент на задачата до Луната. Компанията е учредена през 2016 година и работи по галактическото развиване от 2017 година В рамките на задачата до Луната чакаме най-вече създаването на мотори, които ще ни разрешат да правим изстрелвания в космоса “ - акцентира министърът.
В началото на февруари турският президент Реджеп Таип Ердоган показа пред обществеността проектите за създаване на национална галактическа стратегия, предвиждаща изпращане на ракета през 2023 година, която ще би трябвало да доближи лунната повърхнина. Според турския водач, кацането на Луната би трябвало да бъде осъществено до 100-годишнината на републиката, която ще бъде маркирана в края на 2023 година.
В края на май 2018 година азербайджанската организация Trend, базирайки се на източник от турския кабинет, заяви, че след 2023 година Турция възнамерява да започва лична стратегия за образование на астронавти. Анкара има намерение да похарчи към 6 милиарда $ за осъществяването на този план. Правната рамка за това беше направена още през есента на 2016 година Това е един от най-големите и амбициозни планове в актуалната турска история.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР