Турция призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат

...
Турция призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат
Коментари Харесай

Анкара призова Русия и Украйна незабавно да седнат на масата за преговори

Турция прикани страните в спора в Украйна неотложно да седнат на масата за договаряния и да сложат завършек на войната в декларация, оповестена след днешното съвещание на Съвета за национална сигурност (СНС), представено от държавната телевизия ТРТ Хабер.

По време на съвещанието е бил в детайли разискван ходът на войната сред Русия и Украйна и вероятните ѝ последствия за района в бъдеще. Заявено е било, че ескалацията на напрежението в Черно море няма да бъде в полза на никого.

Според турския СНС също по този начин връщането към " зърнената договорка " ще предотврати вероятните негативни последствия за нуждаещите се страни и ще способства за продоволствената непоклатимост.

Заседанието на Съвета за национална сигурност се организира при закрити врата под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган в президентския комплекс в Анкара. То продължи към три часа, а след приключването му беше оповестена декларация.

От нея излиза наяве, че други тематики на разискване на съвета са били битката с тероризма, съдействието с Ирак, ислямофобията, климатичните промени и пр.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР