Турция призова Русия и Украйна да седнат незабавно на масата

...
Турция призова Русия и Украйна да седнат незабавно на масата
Коментари Харесай

Турция призова Русия и Украйна да прекратят войната без отлагане

Турция прикани Русия и Украйна да седнат неотложно на масата за договаряния, с цел да сложат завършек на войната, като акцентира смисъла на възобновяването на договорката за зърно за допринасяне за световната продоволствена сигурност, заяви " Сабах ".


В изказване, оповестено след съвещанието на Съвета за национална сигурност, в който взе участие и президента Реджеп Ердоган, дирекция " Комуникации " съобщи, че Анкара насочва апел за мир към двете страни и акцентира смисъла на връщането към Черноморската зърнена самодейност за попречване на евентуална продоволствена рецесия в нуждаещите се страни.

На съвещанието също по този начин беше направено заключението, че ескалацията на напрежението в Черно море няма да бъде от изгода за никоя от страните.

По-рано турският външен министър Хакан Фидан засегна неотдавна прекратената договорка от страна на Москва, като удостовери уговорката на Турция за преустановяване на спора в Украйна и разрешаване на международната зърнена рецесия, която визира семействата по целия свят.

" Постигането на мира в Черно море ще бъде наш главен приоритет. Ще продължим контактите си с всички страни за възобновление на самодейността за Черно море. Турция е единствената страна, която може да направи това ", акцентира министърът в изказване на 7 август.

Съветът за сигурност приканва и за попречване на " отвратителни дейности ", ориентирани против исляма под " прикритието на свободата на изложение ".

Турските публични лица обявиха, че страните, които не извършват отговорностите си за попречване на " отвратителни дейности ", които са разказани като закононарушения от ненавист от Организация на обединените нации и наскърбяват близо 2 милиарда мюсюлмани, са приканени да трансформират отношението си " допустимо най-скоро " и да се борят дружно против офанзивите, ориентирани против свещените полезности.

" Турция ще продължи да се бори с всички терористични групировки, в това число ПКК, ДАЕШ и ФЕТО, в страната и в чужбина, се акцентира в изказването на Съвета.

През последните месеци ислямофобски настроени фигури или групи неведнъж правиха изгаряния на Корана и сходни опити за опозоряване в Северна Европа, предизвиквайки възмущението на мюсюлманските страни и света. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР