Турция представи на Русия нови предложения за възобновяване на полетите

...
Турция представи на Русия нови предложения за възобновяване на полетите
Коментари Харесай

Турция опитва да си върне руските туристи СНИМКИ

Турция показа на Русия нови оферти за обновяване на полетите сред двете страни, като министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой ще посети Москва през идващите дни, с цел да разиска въпроса с съветските управляващи.

Русия реши ненадейно да спре полетите и почивките до Турция сред 15 април и 1 юни, с претекст " скока на случаите на ковид в Турция ".

Турция трансферира преди дни психическата преграда от 60 хиляди нови случая на COVID-19 дневно, като тази възходяща наклонност продължава.

„ Стремим се да стартираме туристическия сезон през май. Ще проследим хода на пандемията. Ще проучваме въздействието на съветското решение за прекъсване на полетите до Турция. Датата за края на рестриктивните мерки може да бъде изтеглена в сходство с намаляването на случаите на ковид у нас “, сподели министър Ерсой.

Той акцентира, че най-малко половин милион съветски туристи ще бъдат наранени от решението на Русия, като сподели, че „ като цяло няма проблем във връзка с нашите летни резервации “.

През 2019 година над 7 млн. съветски туристи посетиха Турция. От тях над 80 % почиваха в Анталия. Русия е страната, която изпращаше най-вече почиващи до момента макар пандемията.

Туристическият бранш в Турция и изключително в Анталия, зависят от съветските туристи.



Годишно те способстват с към 4,5 милиарда $ за турската стопанска система. Тези доходи в този момент са от решаващо значение за Турция.

„ Тази година съветските туристи са още по-важни, тъй като към този момент загубихме две трети от туристическия пазар заради пандемията “, сподели Бюлент Генч, ​​собственик на туристическа компания.

Въпреки че Русия упорства, че решението не е политическо, този ход съответства с визитата предишния уикенд в Анкара на украинския президент Владимир Зеленски, който желае да закупи още военни дронове от Турция.

Самото посещаване беше в много внимателен миг, макар че беше планувано доста преди сегашното военно напрежение в Източна Украйна.

Руският президент Владимир Путин се обади на президента Ердоган, преди визитата на Зеленски в Истанбул, с цел да разиска въпроса с турските дронове в Донбас. На идващия ден обаче Ердоган не се поколеба да осъди съветската анексия на Крим и съобщи, че Турция е мощен покровител на единството на Украйна.

„ Посланието от Путин беше ясно към Ердоган: не подкрепяйте Украйна в актуалната борба в Донбас “, сподели Тимоти Аш, изтъкнат финансов анализатор, който следи от близко Турция и Украйна.

„ Ердоган направи избора сред Путин, Украйна и НАТО. Той застана на страната на Украйна и в този момент заплаща цената ", добави Аш.



Междувременно Чавушоглу съобщи, че Турция постоянно е била транспарантна във връзка с отбранителните си връзки с Украйна и решението на Анкара да продаде дузина безпилотни летателни апарати TB2 Байрактар въобще не е загадка.

Снимки Агенция Анадола
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР