Турция може да преразгледа позицията си относно ратифицирането на кандидатурата

...
Турция може да преразгледа позицията си относно ратифицирането на кандидатурата
Коментари Харесай

„Хюриет“: Турция може да преразгледа позицията си за членството на Швеция в НАТО

Турция може да преразгледа позицията си по отношение на утвърждението на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО след случая с турски дрон, свален от американските военни в Сирия при започване на месеца, написа през днешния ден вестник " Хюриет ".

В публикация на известния коментатор Абдулкадир Селви, озаглавена „ Съединени американски щати дрона ли смъкнаха или участието на Швеция в НАТО? ", е посочено, че през последните дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро подлага на критика Съединени американски щати за случая, което в последна сметка може да окаже отрицателно въздействие върху процедурата по разглеждане на молбата на Швеция за присъединение към Северноатлантическия алианс в турския парламент.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли Турция се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в НАТО.

Швеция даде обещание на Турция да не поддържа организации, които Анкара счита за терористични, и да й окаже всякакво допустимо подпомагане по въпроса за евроинтеграцията й.

Досега се очакваше Меджлисът да утвърди кандидатурата на Швеция през октомври, само че Ердоган може да вземе ново решение, откакто Съединени американски щати смъкнаха турския дрон в Сирия, показва коментаторът от в. „ Хюриет “.

Ердоган окачестви дейностите на Съединени американски щати против турския дрон, употребен в Северна Сирия в акция против кюрдски бойци, като нарушаване на духа на стратегическото партньорство с Анкара в границите на НАТО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР