Турция може да използва рублата за търговия с Русия, съобщи

...
Турция може да използва рублата за търговия с Русия, съобщи
Коментари Харесай

Турция може да използва рублата за търговия с Русия

Турция може да употребява рублата за търговия с Русия, заяви турският ефирен канал A Haber в понеделник, цитирайки президента Реджеп Тайип Ердоган.

Анкара и Москва могат да употребяват "долара, еврото, рублата, златото и юана в търговията ", е декларирал Ердоган в едночасов телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, съгласно телевизионния канал, съобщи RT.

Путин и Ердоган разискаха обстановката в Украйна и икономическите последствия от огромните наказания, наложени на Русия от Европейски Съюз, Съединени американски щати и редица други страни.

Ердоган още веднъж акцентира, че е значимо да се поддържат контакти с Москва. На собствен ред Путин съобщи, че ще подреди на 30-те кораба, пренасящи слънчогледово олио и пшеница, които сега се намират в Азовско море, да отплават за Турция, написа A Haber.

Русия е един от главните търговски сътрудници на Турция. През декември 2021 година Турция е изнесла артикули за Русия на стойност над половин милиард $, сочат данни на Trading Economics. През 2019 година Русия е изнесла артикули за Турция на стойност 16,4 милиарда $, оповестява Обсерваторията за икономическа трудност (ОИС), като най-големите експортни артикули са пречистен нефт, недопечен нефт и пшеница. В последно време търговията сред двете страни нараства с към 10% годишно.

През август предходната година турското министерство на търговията съобщи, че Анкара е решена да усили общия размер на комерсиалния продан сред страните до 100 милиарда $ годишно.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР