Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител “Фолксваген ще

...
Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител “Фолксваген ще
Коментари Харесай

Турция е уверена, че заводът на "Фолксваген" ще се строи в страната

Турция е все по-уверена, че немският авто производител “Фолксваген ” ще построи завода си в страната след „ извънредно положителна “ среща сред върховен представител на компанията и турския президент Реджеп Ердоган. Това написа в неделя турският вестник “Сабах ”, като цитира три свои източника, предаде БГНЕС.

Автомобилният производител, който обмисляше като място за инвестицията си и България, не е оповестил окончателното си решение. Но източници, близки до договарянията, настояват, че мнението във “Фолксваген ” е в интерес на инвестиция в Турция и компанията е напълно покрай тази стъпка.

Ердоган и почитан представител на немската компания са преодолели множеството от проблемите по време на срещата си тази седмица, е споделил турски източник, осведомен с договарянията. Източник от " Фолксваген " от своя страна е съобщил, че Ердоган е разговарял с основния изпълнителен шеф на компанията Херберт Дийс.

„ Имаше дребни проблеми като данъчните ставки на колите, които ще се продават. По време на срещата е било реализирано съвсем изцяло съглашение “, е декларирал турският източник. „ Ако не се появи проблем в последната минута, инвестицията ще бъде направена в Турция. “

Големи компании като " Фиат ", " Рено ", " Хюндай " и " Тойота " са произвели повече от 1.3 милиона моторни транспортни средства в Турция през предходната година. През ноември 2018 година " Фолксваген "  обяви желанията си да построи нов цех в Източна Европа, в който ще бъдат създавани и моделите " Шкода Карог " и " Сеат Атека ".  Първоначалният лист на компанията за евентуален хазаин включваше пет страни, само че впоследствие беше скъсен до Турция и България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР