Турция е готова да подкрепи Азербайджан както на масата за

...
Турция е готова да подкрепи Азербайджан както на масата за
Коментари Харесай

Турция обеща да подкрепи Азербайджан на бойното поле

Турция е подготвена да поддържа Азербайджан както на масата за договаряния, по този начин и на бойното поле, съобщи министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу в посолството на Азербайджан в Анкара.

Ръководителят на турската дипломация изясни пред Анадолската организация, представена от БГНЕС, че е отишъл в посолството в символ на взаимност с народа на Азербайджан, който води „ обективна война за териториалната целокупност на страната ”.

Според него единственият метод за урегулиране на спора в Нагорни Карабах е извеждането на арменските войски от територията на Азербайджан.

„ Турция изцяло поддържа Азербайджан. Дошло е времето въпросът с арменската окупация да бъде решен радикално ”, акцентира Чавушоглу.

Русия прикани Турция да работи за преустановяване на смъртоносните конфликти в сепаратисткия район Нагорни Карабах, откакто Анкара уверено поддържа Азербайджан.

" Призоваваме всички страни, изключително страните сътрудници като Турция, да създадат всичко допустимо за преустановяване на огъня и за връщане към спокойно споразумяване на този спор благодарение на политически и дипломатически средства “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти.

Заместник-председателят на турската ръководеща Партия на справедливостта и развиването Нуман Куртулмуш сподели, че „ офанзивата против Азербайджан е равносилна на експанзия против Турция “.

" Всяко нахлуване от Армения против азербайджанско село е еднакво на нахлуване над турско село. Турция чака интернационалната общественост да не работи лицемерно, да спре провокативните офанзиви на Армения и да поддържа справедливите дейности на Азербайджан ", цитира изказването му вестник " Сабах ".

По-рано през днешния ден международните организации оповестиха, че Анкара е изпратила сред 700 и 1000 сирийски наемници да се бият в Нагорни Карабах. Частна охранителна компания им плащала по 1500 $ месечно за осъществяването на поръчката. Армения твърди, че наемниците са най-малко 4000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР