Турция е една от най-посещаваните страни в света, която привлича

...
Турция е една от най-посещаваните страни в света, която привлича
Коментари Харесай

The Cube: Последиците за туристическия сектор в Турция след земетресенията

Турция е една от най-посещаваните страни в света, която притегля туристи от целия свят с помощта на своите исторически и културни забележителности. Страната минава през сложен интервал след опустошителните трусове, които засегнаха югоизточната част на страната. Гарантира обаче, че туризма ще продължи да се развива както нормално. Това заричане по никакъв начин не е инцидентно, имайки предивд жизненоважната роля на този бранш в националната стопанска система. Роля, която се усилва с всяка година.

Според последните данни, оповестени от турското държавно управление, през 2022 година страната е посрещнала повече от 51 милиона туристи, което съставлява внезапно нарастване от 71%.

Това се отразява директно на приходите: $ - с 53% повече, в сравнение с през 2021 година - връх, който задминава предходния връх: 38,9 милиарда $ през 2019 година

След земетресението туристите започнаха да се чудят дали е безвредно да пътуват до Турция. Все отново обаче би трябвало да се вземе поради обстоятелството, че става дума за страна с много огромна площ- 800 000 км². А водещите туристически дестинации като Истанбул, Анталия и Кападокия, са надалеч от засегнатите региони. В този смисъл не е изненада, че от туристическия отрасъл настояват, че вълна от анулирани резервации няма. Столицата, която се намира на 1000 км. от епицентъра, действа както нормално.

Авиокомпаниите също работят обикновено. Пътуването в Турция - стига да не е в регионите, наранени от трагичното земетресение - е безвредно, твърдят експертите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР