Турците искат да признаем тюркската си история, иранците държат на

...
Турците искат да признаем тюркската си история, иранците държат на
Коментари Харесай

Тюркската история на България, иранският произход на българите и северномакедонският кошмар |

Турците желаят да признаем тюркската си история, иранците държат на персийския ни генезис, гърците ни удрят в тил, във Варна дебаркират руснаците. А развръзката идва от най-неочаквано място. Сатиричeн текст от Даниел Смилов

Един ден един български политик се търкулна да подремне след изобилен обяд. Присъни му се следният призрачен сън.

В началото министър председателят на Северна Македония с подготвеност подписа анекс към контракт за добросъседство, с който призна, че страната му систематично е крадяла българската история и като цяло има изкуствена национална еднаквост. Разбира се, в анекса имаше и специфична уговорка " Гоце е българин ” (като в нея не ставаше дума единствено за някогашния президент на България Георги Първанов).

Кошмарът

След тази триумфална дипломатическа победа обаче нещата в съня бързо получиха спешен темперамент. Високопоставеният български политик някак се озова на летище “Враждебна ”, където беше кацнала смесена делегация от Турция, Азербайджан и Туркменистан. Още от стълбичката на самолета дипломатите на трите страни заразмахваха някакъв проектодоговор. В него пишеше, че в интервала 681-860 година българите са имали обща с тях тюркска история. И че българската националност по-късно била изкуствено основана от християнския интернационал на Византия в съучастничество със славяните. Турците заплашваха, че ще ни залеят с бежанци, в случай че не подпишем историческо самопризнание по въпроса, а азерите включваха въпросните исторически клаузи в газови съглашения. Туркменистан пък просто апелираше за почитание към историческата истина.

По същото време на летището беше кацнала и иранска делегация, която оспорваше изказванията на тюрките и ни оферираше да подпишем контракт за иранския генезис на българите. При изискване, че подкрепим Иран в борбата му със Съединени американски щати и обявим Хизбула за филантропична организация.

Докато политикът се разправяше с тюрките и иранците на " Враждебна ”, гърците удариха България в тил. Съобщиха му, че тяхна историческа делегация се беше промъкнала подло през Кресненското дефиле и се бе озовала напряко в незащитения Министерски съвет. ( " Така е, като нямаме телена ограда на гръцката граница ”, намерения си политикът). Без огромни предисловия гърците към този момент бяха сложили ултиматум: да се подчертае в нашите учебници цивилизационната роля на Византия по българските земи и да не се натъртва толкоз доста на военното ни опълчване с империята. Проектодоговорът, препоръчан от тяхната делегация, съдържал и специфична уговорка за император Василий II Българоубиец. Той трябвало да се преглежда в българските учебници по-нюансирано и да не се не помни ролята му на цивилизатор и пръв лидер на християнския свят в доста сложни времена. Ако не осъществим тези претенции, гърците заплашвали, че ще блокират приемането на евробюджета и особено 12-те милиарда евро за България от възстановителния фонд.

Вбесеният политик изпсува в съня си, изостави тюрките и иранците и се втурна да отблъсква наглата византийска историческа експанзия. Тогава телефонът му обезпокоително иззвъня. Съобщиха му, че съветският черноморски флот е дебаркирал във Варна, като на флагманския транспортен съд се веел, забучен на копие, Санстефанският кротичък контракт. Руснаците идвали и с дълъг лист от претенции за исторически признавания, започващи с военната дружба сред средновековна България и Киевска Рус, минаващи през потребността от изграждане на нови монументи на Съветската войска освободителка и завършващи с тезата, че съветският газ е като въздуха и слънцето за българския народ. Дипломатите на великата страна упорствали също по този начин българските учебници по история да се пренапишат от Костадин Костадинов и Волен Сидеров, взаимно с екип учени от МГУ. За похлупак Царево трябвало още веднъж да се назовава Мичурин.

Докато се чудеше дали да хване самолета за Варна или напряко да звъни на НАТО, политикът получи и друго уведомление, което към този момент го разсмя. Румънска делегация прекосила на кожени мехове Дунава при Никопол и поискала държавното управление ни да признае Второто българско царство за общо с румънците (заради куманския генезис на доста наши царе). Политикът съобразително реши да прати румънците да се разправят с тюркската делегация, защото куманите май също бяха някакво тюркско племе. Искаше да завоюва време, с цел да обмисли цялостната отбранителна тактика на страната.

Развръзката

Изведнъж развръзката пристигна от най-неочаквано място. Докато политикът обезверено събираше контрааргументи и правеше описи на историци за другите взаимни комисии, той включи CNN с вярата, че светът към момента не е схванал за конфузната обстановка, в която България е попаднала. Но това, което видя в новините, напряко го порази. Никой не се интересуваше от България, тъй като ефирът гърмеше от още по-бомбастични вести за исторически искания. Швеция, Дания и Норвегия желаеха Англия да спре кражбите на норманска история и да признае, че британската нация се е появила на викингска основа. Швеция заплашваше, че ще изтегли известните мини кюфтета с боровинково сладко от магазините на ИКЕА на Острова. Италианците пък желаеха да бъдат оповестени за наследници на Рим и за цивилизатори на цяла Европа (заради което Европейски Съюз би трябвало да покрие държавния им дълг най-малко наполовина). Англия настояваше две трети от света да признае кралица Виктория за своя обща политическа полезност и водач, осъществил прехода от Средновековието към модерния глобализиран свят. В противоположен случай Борис Джонсън заплашваше, че ще върне Обединеното кралство в Европейски Съюз. А индианците в Съединени американски щати към този момент бяха се договорили с президента Джо Байдън американските публични лица да носят пера и да пушат лулата на мира на интернационалните срещи...

Тук българският политик се разсъни плувнал в пот, разтърка очи и ядосано ги извърна от потурите и калпака, овесени на закачалката в ъгъла на кабинета му. Тогава влезе секретарката и му заяви, че министър председателят Заев към момента не е подписал анекса-признание за кражбата на история от страна на Северна Македония. Изпотеният и почервенял от съня човек си отдъхна мислено и се замисли по какъв начин най-незабелязано да разкара взаимната българо-македонска историческа комисия. И по какъв начин да направи нещо свястно в връзките със съседите. Например: добър път, жп линия или най-малко опция жителите от двете страни на границата безпроблемно да си гледат малките екрани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР