Турското правителство е казало на американски висши представители, че разполага

...
Турското правителство е казало на американски висши представители, че разполага
Коментари Харесай

Турция разполага със записи от убийството на Кашоги

Турското държавно управление е споделило на американски висши представители, че разполага с аудио- и видеозаписи, които потвърждават, че саудитският публицист, сътрудничил на в. "Вашингтон пост ", Джамал Кашоги е бил погубен в саудитското консулство в Истанбул този месец, заяви вестникът.

Записите демонстрират, че саудитски екип по сигурността е задържал Кашоги в консулството, откакто той влезнал в него на 2 октомври, с цел да получи документ преди идната си женитба, след това го е умъртвил и е разчленил тялото му, споделят американски и турски представители.

Записът на гласовете вътре в посолството изважда на показ случилото се с Джамал, откакто влезнал, сподели човек, осведомен със записа, който, както и останалите, пожела да резервира анонимност.

Чуват се неговия глас и гласовете на хора, които приказват арабски. Чува се по какъв начин е бил разпитан, малтретиран и след това погубен, сподели източникът. Втори осведомен със записа споделя, че в него се чува по какъв начин бият Кашоги.

Журналистът имал отдавнашни връзки със саудитското кралско семейство, само че пишел сериозни материали за настоящето ръководство на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

Съществуването на сходни доказателство изяснява за какво турските представители побързаха да обвинят Саудитска Арабия за убийството на Кашоги. Турските представители обаче гледат да не разпространят записите, опасявайки се, че това ще разкрие по какъв начин турците шпионират задгранични институции в страната си, споделиха източниците.

Служители от разузнаването и специалисти изрекоха в последните дни догатки, че 15-членният саудитски екип по сигурността, който съгласно турски източници е бил пратен в Истанбул, може да е възнамерявал да хване Кашоги и да го върне в Саудитска Арабия, а не да го убие.

Според индивида, уведомил за аудиозаписа, той демонстрира, че след убийството на Кашоги екипът по сигурността е отишъл в дома на саудитския общоприет консул, а личният състав там бил освободен по-рано.

Според някои законодатели държавното управление би трябвало да обмисли ограничение на продажбите на оръжие на саудитското кралство. Говорителката на Държавния департамент обаче дефинира настояването като прибързано. Правим прибързани изводи. Засега това е хипотетична обстановка. Не знаем какво е станало. Не разполагаме с обстоятелствата, сподели Хедър Науърт.

Президентът Доналд Тръмп също отхвърли такава опция. Те харчат 110 милиарда $ за военно съоръжение и други неща. Ако не им ги продадем, ще си кажат: "Благодаря доста, ще ги купим от Русия или от Китай. Това не ни оказва помощ, нито когато става дума за работни места, нито за фирмите, които губят от тази работа, цитира го "Вашингтон пост ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР