Турското министерство на транспорта и инфраструктурата отрече твърдения, че ще

...
Турското министерство на транспорта и инфраструктурата отрече твърдения, че ще
Коментари Харесай

Турция няма да плаща такси за ползване на въздушното пространство на България при вътрешни полети

Турското министерство на превоза и инфраструктурата отхвърли изказвания, че ще заплаща на България и Румъния за прилагане на въздушното им пространство при полетите по вътрешните линии, осъществявани от новото, трето летище на Истанбул, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съобщението на министерството е в отговор на оповестени в някои медии изказвания, които се базират на импортирано в турския парламент запитване към транспортното министерство " Ще плащаме ли пари на България за полетите по вътрешните линии от новото летище ".

Турското министерство на превоза и инфраструктурата показва в известието, че на 16 август са били обществено оповестени въздушните направления и коридори, които ще се употребяват от самолетите, излитащи и кацащи от новото летище.

" Всички въздушни дестинации и коридори, които ще се употребяват за политане и кацане по вътрешните линии са на турска територия. Всякакви изказвания, че ще се употребява въздушното пространство на България или на Румъния и че за това ще се заплаща от хазната са погрешни и нямат никаква стойност ", съобщи министерството.

В същото време се показва, че при директните и интернационалните полети на влизане от запад или при излизане се употребява въздушното пространство на България и на Гърция.

" Същото състояние ще продължи да е в действие и откакто стартира да действа новото летище. Както до момента не е заплащано, по този начин няма да се вършат никакви заплащания и отсега нататък ",се споделя в изказването на министерството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР