Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е заявил на американския държавен

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е заявил на американския държавен
Коментари Харесай

Чавушоглу: Заплахите и санкциите на САЩ няма да сработят

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е декларирал на американския държавен секретар Майк Помпео, че заканите и глобите няма да сработят .
" От самото начало декларирахме, че заплашителния език и наказания от другата страна няма да доведат до никакъв резултат. Повторихме това и през днешния ден ", сподели министърът в Сингапур след срещата с Помпео, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
напомня, че казусът със арестувания американски свещеник Андрю Брънсън е в центъра на горчивия скандал сред съдружниците от НАТО Анкара и Вашингтон, откакто Съединени американски щати в сряда постановиха наказания на турските министри на правораздаването и вътрешните работи.
Срещата сред Помпео и Чавушоглу беше първата публична демонстрация на държавни чиновници, откакто Анкара даде обещание, че ще реагира на глобите с ответни ограничения.
Въпреки мненията на двамата дипломати след нея, че е била доста градивна, Чавушоглу съобщи, че проблемите няма да бъдат решени " с една среща ". " Когато се върнем в нашите страни, ще продължим да подхващаме стъпки дружно и да работим дружно, с цел да бъдат решени тези проблеми ", добави още той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР