Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е представил на САЩ списък

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е представил на САЩ списък
Коментари Харесай

Турция поиска от САЩ да ѝ предаде десетки сподвижници на Гюлен

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е показал на Съединени американски щати лист с 84 членове на придвижването на Фетулах Гюлен, в това число и самият Гюлен, чиято екстрадиция Анкара чака. Турският президент Реджеп Ердоган вини Гюлен, който преди беше негов непосредствен доближен десетилетия наред, за опита за преврата в Турция, който се състоя на 15 юли 2016 година.
Първият посланик на Турция съобщи, че не получил никакви уверения по случая, откакто се срещна с американския държавен секретар Майк Помпео и съветника по националната сигурност Джон Болтън, съобщи БГНЕС. " Но ние им дадохме лист с хора, които ние чакаме да бъдат екстрадирани от Съединени американски щати ", съобщи Чавушоглу.
Американският президент Доналд Тръмп " изиска от Ердоган да сформира този лист и да го даде на Помпео и Болтън ", сподели още първият посланик на Турция.
Тръмп съобщи в събота, че няма никакво желание да екстрадира Гюлен. " Дори не премислям това ", споделя американският президент пред кореспонденти, като в същото време споделя, че Ердоган е " мой другар. Той е мощен човек, сложен мъж и интелигентен човек, тъй че всичко, което можем да създадем, ще го създадем... само че все още? Не ", съобщи американският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР