Турският външен министър Хакан Фидан може скоро да посети Москва,

...
Турският външен министър Хакан Фидан може скоро да посети Москва,
Коментари Харесай

За сделката за износ на зърно: Турският външен министър може скоро да посети Русия

Турският външен министър Хакан Фидан може скоро да посети Москва, с цел да разиска черноморската зърнена самодейност. Това заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред публицисти на връщане от Унгария, предават турски медии, представени от Българска телеграфна агенция. 

В скоро време нашият министър на външните работи може да замине за Русия, защото разискването на този въпрос лице в лице има огромно значение, а постигнатите резултати по този метод ще бъдат по-добри, посочи Ердоган.

Миналия месец Москва прекрати присъединяване си в " зърнената договорка ", като уточни, че не са спазени обещанията към нея в границите на съглашението.

Ердоган съобщи още, че се надява да се срещне с съветския президент Владимир Путин през септември, с цел да обсъдят възобновяването на договорката за износа на зърно от украински пристанища, осведоми Анадолската организация.

През септември ще се организира срещата на Г-20 в Индия и Общото заседание на Организация на обединените нации в Съединени американски щати. Ако намерим опция в този претрупан график, ще се срещнем и ще беседваме с президента Путин на четири очи. Нашата цел е да Русия още веднъж да има позитивно отношение към черноморската зърнена самодейност, съобщи Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР