Турският президент внимателно следи гасенето на горските пожари в страната,

...
Турският президент внимателно следи гасенето на горските пожари в страната,
Коментари Харесай

Ердоган следи лично за гасенето на пожарите в Турция

Турският президент деликатно следи гасенето на горските пожари в страната, съобщи РИА Новости. За гасенето на пожарите са мобилизирани всички запаси, оповестяват от неговата администрация, прецизира БГНЕС.

Както по-рано съобщи министърът на земеделието и горите на републиката Бекир Пакдемирли, един от хотелите в региона на Бодрум е бил евакуиран заради горски пожар. Той сподели, че работата по управление на 20 горски пожара продължава в седем провинции на Турция - Адана, Анталия, Кайсери, Кутахя, Мерсин, Мугла, Османие.
 Турски хакери нападнаха уеб страницата на сръбското държавно управление Турски хакери нападнаха уеб страницата на сръбското държавно управление
Турска хакерска група на име Akincilar нападна уеб страницата на отдела за държавен дълг на сръбското финансово министерство, блокирайки дост...

„ Президентът Ердоган следи от близко работата по гасенето на горските пожари. Той непрекъснато беседва по телефона с министъра на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, министъра на околната среда и градското развиване Мурат Курум и министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, които се намират в района, където са зародили горските пожари, и получава оперативна информация “, оповестява администрацията на турския водач. Ердоган съобщи, че страната е мобилизирала всички благоприятни условия за гасене на пожарите и ще обезпечи поддръжка на потърпевшите, се споделя в известието.

В сряда администрацията на губернатора на провинция Анталия заяви за мощен горски пожар в региона на Манавгат. В потушаването на огъня вземат участие два самолета, 19 хеликоптера и 192 пожарни автомобила. Поради мощния вятър и горещото време пламъците бързо са се популяризирали върху огромна повърхност. Пожарът в Манавгат бе овладян в четвъртък. Трима души починаха, 122 бяха ранени.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР