Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии със съдебни

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии със съдебни
Коментари Харесай

Ердоган заплаши турските медии заради вредно съдържание

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши турските медии със правосъдни дейности поради наличие, „несъвместимо с националните и моралните ценности“. Това се преглежда от критиците като опит за потушаване на инакомислието.

Той също по този начин уволни своя министър на правораздаването и ръководителя на държавната статистическа организация, откакто тя разгласява публични данни, съгласно които инфлацията през предходната година е достигнала 19-годишен връх.

Турският водач съобщи в декрет, че „е станало належащо да се вземат нужните ограничения за отбрана на фамилиите, децата и младежите от нездравословно медийно съдържание“.

Той прикани управляващите да подхващат „законови действия“ против „разрушителното въздействие“ на някои медийни материали, без да разяснява какво би означавало това. Критиците обявиха, че това е следващият опит за ограничение на свободата на словото в навечерието на изборите следващата година.

Фарук Билдиричи, публицист деец и медиен омбудсман, упрекна Ердоган, че е оповестил „военно състояние против медиите“. Правозащитниците постоянно упрекват Турция, че подкопава свободата на медиите, като арестува публицисти и закрива сериозни медии, изключително откакто Ердоган оцеля след несполучлив опит за прелом през юли 2016 година Ердоган даде обещание, че известната телевизионна журналистка Седеф Кабас няма да остане „ненаказана“, откакто беше вкарана в пандиза за хипотетична засегнатост към него.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР