Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се очаква да се съсредоточи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се очаква да се съсредоточи
Коментари Харесай

Проблемът със сирийските бежанци ще е главна тема на речта на Ердоган пред ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се чака да се концентрира върху казуса със сирийските бежанци и спора в южната турска съседка в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации през днешния ден, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Това ще бъде първата аудиенция на Ердоган в Съединени американски щати от началото на комерсиалния спор сред двете съюзнички от НАТО поради редица въпроси, измежду които продължаващият арест на американския свещеник Андрю Брънсън.

Ердоган се чака да призове интернационалната общественост да показа отговорността за сирийските бежанци. В момента Турция обезпечава заслон на 3,56 милиона сирийски бежанци по данни на турското Министерство на вътрешните работи.

" Никоя друга страна не се е нагърбила с толкоз огромна отговорност, както Турция направи в сирийската рецесия, почнала преди седем години ", сподели Ердоган в Анкара през вчерашния ден, преди да отпътува за Ню Йорк, съобщи Анадолската организация. " Никоя друга страна не е платила същата цена като нас ", добави той.

Ердоган сподели още, че ще засегне тематиката за " продължаващите филантропични рецесии ", по-специално в Сирия.

По-рано този месец Русия и Турция се договориха да основат демилитаризирана буферна зона доникъде на октомври в Идлиб, последна цитадела на бунтовниците в Сирия.

Евентуална интервенция в Идлиб би довела до изселването на близо три милиона цивилни от региона в посока към Турция и Анкара неведнъж предизвести против задълбочаването на спора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР