Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви двумесечно удължаване на подкрепеното

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви двумесечно удължаване на подкрепеното
Коментари Харесай

Ердоган обяви удължаване на зърнената сделка с 2 месеца

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи двумесечно удължение на подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение, според което Украйна доставя зърно през Черно море за международните пазари, съобщи Анадолската организация.

" С напъните на нашата страна, с поддръжката на нашите съветски другари, с приноса на нашите украински другари, беше решено да удължим договорката за черноморското зърно с още два месеца ", разгласи Ердоган ден преди приключването на периода на договорката.

Русия и Украйна към момента не са споделили нищо за удължаването на договорката. Освен това президентът съобщи, че Турция е получила гаранции от " съветските другари " за гладко излизане на турските кораби от пристанищата Николаев и Олвия. По думите му Турция ще постави всички старания за цялостното осъществяване на договорката.

Ердоган благодари на съветския президент Владимир Путин, на украинския президент Володимир Зеленски и на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за поддръжката на турските начинания по договорката за зърното. Той акцентира, че удължаването на периода на договорката е станало допустимо с помощта на градивния метод на съветската и украинската страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР