Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че турските власти разследват

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че турските власти разследват
Коментари Харесай

Ердоган: Терористът от Крайстчърч е говорил, че ще разрушат джамиите в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че турските управляващи проверяват възможни връзки на нападателя от Нова Зеландия в Турция, оповестява Анадолската организация.

Той е пристигнал в Истанбул един път за три дни и повторно - за 40 дни. Какви са неговите връзки? Ние ще открием, съобщи Ердоган на протест през днешния ден в Текирдаг /Северозападна Турция/, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той е приказвал нелепости, заявявайки " ще дойдем в Истанбул и ще разрушим всички джамии и минарета ". Къде е Нова Зеландия и къде е Турция?, сподели Ердоган, визирайки закани на терориста от Крайстчърч, огласени в неговия манифест.

Ердоган прикани също Нова Зеландия да накаже виновниците за нападението.

Четиридесет и девет души бяха убити, а 48 бяха ранени при нападенията, осъществени от австралиеца Брентън Тарант против две джамии в Крайстчърч в Нова Зеландия. Сред ранените има трима турски жители.

Турската държавна телевизия ТРТ заяви, че Тарант е посетил два пъти Турция през 2016 година - от 17 до 20 март и от 13 септември до 25 октомври, съобщи Асошиейтед прес. Телевизията сподели фрагменти от запис на охранителна камера, на които се вижда по какъв начин Тарант идва на интернационалното летище " Ататюрк " в Истанбул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР