Турският президент Реджеп Тайип Ердоган използва пропалестински митинг в Истанбул,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган използва пропалестински митинг в Истанбул,
Коментари Харесай

Ердоган: Солун ни беше отнет

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган употребява пропалестински протест в Истанбул, с цел да оплаква загубата на територии на Османската империя, които съгласно него са „ също толкоз част от нас, колкото и нашата кръв, нашия живот и нашата обич “, оповестява електронното издание на в..

Отбелязвайки, че Газа, в този момент обсадена от израелските сили, които желаят да отмъстят за убийственото навлизане на „ Хамас ” в тяхната страна, в миналото е била част от Османската империя, Ердоган „ приравняваше градовете в Гърция, Македония, Сирия, Ирак и Палестина на турски градове, потвърждавайки, че са били принудително отведени от турската татковина “, написа в Х журналистът Абдула Бозкурт.

Бозкурт свърза видео, в което Ердоган, с изключение на Газа, също загатна Алепо, Мосул, Скопие и Солун като в миналото „ неделими елементи от територията на родината “.

„ Те ни отделиха от всички тези земи, които са част от нас като нашата кръв, нашия живот и нашата обич “, сподели Ердоган.

„ На това превъзходно събиране, където дойдохме да подкрепим нашите палестински братя и сестри в Газа, би трябвало да си тръгнем с решителност в никакъв случай повече да не позволим нови Гази да се появят още веднъж “, добави Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР