Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че Турция няма да

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че Турция няма да
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да мълчим за руските наемници в Либия

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден, че Турция няма да мълчи за подкрепяните от Русия наемници, които оказват помощ на военачалника Халифа Хафтар в Либия. Изказването му идва, откакто Москва изрази опасения от вероятно турско военно наличие в Либия в поддръжка на враговете на Хафтар, предава Ройтерс, представена от БНР.

Турция е съдружник на интернационално приетото държавно управление в Триполи на премиера Файез ал Сарадж, с който предишния месец подписа съглашение за усилване на военното съдействие, споделя Националното радио.

Турция към този момент е изпращала военни доставки в Либия в нарушаване на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации, съгласно отчет на специалисти на интернационалната общественост. В него се споделя, че Ал Сарадж е желал от Анкара помощ, откакто Хафтар е получил от поддръжка от Йордания и ОАЕ. 

Турция не отговори директно на изказванията в отчета на Организация на обединените нации, само че Ердоган съобщи, че Анкара не може да пренебрегва помощта за Хафтар от подкрепяната от Кремъл частна военна компания „ Вагнер “. „ Посредством „ Вагнер “ те на процедура работят като наемници на Хафтар в Либия. Вие знаете кой им заплаща “, акцентира Ердоган, представен от БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР