Турският президент Реджеп Ердоган заведе поредно съдебно дело срещу лидера

...
Турският президент Реджеп Ердоган заведе поредно съдебно дело срещу лидера
Коментари Харесай

Ердоган пак заведе дело срещу лидера на опозицията

Турският президент Реджеп Ердоган заведе следващо правосъдно дело против водача на главната съпротива Кемал Кълъчдароглу с искане за 250 000 лири обезщетение, съобщи БГНЕС.
Според юристите на президента, виновността на Кълъчдароглу е в това, че в словото си пред съвещанието на районните водачи на Народно-републиканската партия е нападнал персоналните права на Ердоган. В жалбата са представени фрагменти от речта на опозиционния политик, които доказвали, че тя носи характера на организацията ФЕТО на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен.
Като обидни са квалифицирани изказванията на Кълъчдароглу, че Ердоган е направил прелом против жителите, че е едноличен и властнически самовластник, и под негово управление и в съгласие с ФЕТО републиканците са разгърнали необятна пропагандна акция в страната и в чужбина точно с тези внушения. Въпросната акция имала дейната поддръжка на кюрдската ПКК и ФЕТО. Няма подозрение, че акцията е планувана и изпълнена, с цел да даде легитимност на опита за прелом от 15 юли 2016 година и да сътвори чувството, че „ диктаторът е свален “, се показва в жалбата на Ердоган.
Адвокатите му дефинират като безпричинно и обидно повтаряното и преди неведнъж изказване на Кълъчдароглу, че Ердоган е водач на валутните барони и взе участие в техните финансови игри, че има големи пари в офшорни сметки на остров Ман. Подчертано е, че изказванията на Кълъчдароглу не могат да бъдат обсъждани и оценени в границите на свободата на мисълта и изразяването. Ответникът неведнъж е нападал личността на уважавания ни президент и правата му, нужна е присъда, която да попречва този противен жанр, несъответствуващ за политик, е маркирано още в жалбата. Тя е импортирана в Главната прокуратура в Анкара с искане процесът против Кълъчдароглу да бъде обществен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР