Турският президент Реджеп Ердоган отново се разгневи на германски политически

...
Турският президент Реджеп Ердоган отново се разгневи на германски политически
Коментари Харесай

Ердоган: Ситуацията в Европа е като тази преди Втората световна война

Турският президент Реджеп Ердоган още веднъж се разгневи на немски политически водачи, като индиректно ги упрекна във фашизъм. Без да посочва поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той разгласи методите им за „ нацистки “ , написа БГНЕС.
От речта му пред последователи на неговата партия в Анкара обаче стана напълно ясно, че Ердоган засяга съответно точно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц. " Защо се смятате за наранени? Та нали не споделям, че сте нацисти или фашисти. Само разказвам обстановката. Това е фашизъм, това е нацизъм! ", борбено съобщи Ердоган.
Той се базира на апела на Мартин Шулц за преустановяване на присъединителните договаряния с Турция, както и на изразеното след това утвърждение от страна на Ангела Меркел. И други турски държавни представители насочиха през миналите дни рецензии, че тематиката за Турция се е трансформирала в детайл от предизборната битка в Германия. Самият Ердоган съобщи следното: " От заран до вечер Турция (…) От заран до вечер - Ердоган. Какво толкоз Ви е сторил този Ердоган? "
Турският президент съобщи раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а в този момент и в Германия водели предизборна битка с антитурски лозунги. Ердоган предложи на Германия да се грижи за личните си проблеми: " Да не би тези избори да са в Турция? Или въпреки всичко – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще завоюва. Но на сънародниците си в Германия предлагам: Не избирайте враговете на Турция! ".
Като врагове на Турция Ердоган неотдавна набеляза немските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той съпостави сегашната обстановка в Европа със обстановката в навечерието на Втората международна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните договаряния с Европейски Съюз .
" Пълноправното участие в Европейски Съюз е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази публична държавна политика ", съобщи Ердоган. Според него, Турция към този момент е изпълнила своите отговорности, само че Европейски Съюз не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да постави завършек на договарянията за влизане в Общността.
напомня, че напролет на тази година Ердоган още веднъж упрекна немското държавно управление в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за смяна на турската конституция.
След несполучливия опит за прелом в Турция от юли 2016 година напрежението в южната ни съседка не стихва. Анкара упреква за уредник на пуча ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, а в това време настъпиха всеобщи чистки в публичните структури - полиция, войска, просветителна система, медиите и други
На фона на това връзките сред Анкара, Брюксел и Берлин са трагично обтегнати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР