Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете на Анкара за териториите

...
Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете на Анкара за териториите
Коментари Харесай

Ердоган не спира да говори, че ще насели турската зона в Сирия със сирийски бежанци

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи проектите на Анкара за териториите в Северна Сирия, които турската войска управлява след офанзивата южно от границата - да бъдат обитаеми с бежанци от Сирия, които в този момент се намират в Турция, написа Евронюз.
" Ние ще финансираме преселването на бежанците ", сподели Ердоган по държавната телевизия, като разясняваше вид, в който други страни не желаят да се включат в проекта.
Конкретни дати за реализиране на откритият не бяха оповестени, показва БГНЕС.
Турция стартира военна атака против кюрдските отряди в Северна Сирия, като използваше свои бойци и подкрепяни от Анкара отряди бунтовници. В резултат беше сложена под турски надзор територия от към 120 на 30 километра.
По-рано Турция разгласи, че ще насели на тези земи 2 милиона от сирийските бежанци, които живеят на нейна територия. Но откакто подписа обособени покупко-продажби със Съединени американски щати и Русия за прекъсването на офанзивата, Турция управлява доста по-малко от плануваната " сигурна зона " с дължина над 440 километра.
На срещата на НАТО в Лондон Реджеп Ердоган се опита да убеди водачите на Франция, Германия и Англия да поддържат проекта му за преселване на сирийците. Той сподели, че " една страна от НАТО е дала обещание поддръжка ", без да показва коя, а по-рано беше оповестил, че и Катар ще спомага.
Европейският съюз и НАТО подлагаха на критика проекта на Ердоган и военната атака на Турция, която съгласно тях заплашва битката с терористите от " Ислямска страна ". Турция отхвърля тези обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР