Турският президент инструктира своите служители в бъдеще да използват VW

...
Турският президент инструктира своите служители в бъдеще да използват VW
Коментари Харесай

Ердоган с нова стъпка в мисията да примами Volkswagen

Турският президент инструктира своите чиновници в бъдеще да употребяват VW Passat като длъжностен автомобил, написа в. " Шутгартер Нахрихтен " съгласно БГНЕС.
Решението за създаване на нов цех на VW в Западна Турция към момента не е публично доказано. И даже да стане по този начин, заводът ще проработи след три години. Volskwagen обаче към този момент завоюва един въодушевен клиент в Турция - президентът Реджеп Ердоган, който към този момент инструктира управлението на своята ислямско-консервативна Партия на справедливостта и развиването да премине към VW Passat като нов длъжностен автомобил. Това заяви осведомителната организация Bloomberg, базирайки се на партийни функционери.
Новият цех, който желае да построи VW за 1,3 милиарда евро, се чака да създава към 300 000 автомобила годишно от моделите Passat и Skoda Superb. Първоначално напътствието на Ердоган визира единствено 19 висши чиновници на Партията на справедливостта и развиването, които към момента карат коли Audi, чийто лизинг изтича след към два месеца. Тъй като става дума единствено за няколко автомобила, а марката Audi принадлежи към VW Group, смяната в началото няма да играе огромна роля за VW. Но това би трябвало да е единствено началото.
Турската страна оперира с към 110 000 автомобила и е похарчила към 85 милиона евро за лизинг през предходната година. Тъй като думата на Ердоган е закон в Турция и множеството ръководители на администрация са послушни и му се подчиняват, VW може да чака, че множеството държавни чиновници скоро ще се качат на Passat, написа в. " Шутгартер Нахрихтен ". Според изданието плануваната милиардна инвестиция е противоречива предвид на демократичния недостиг в Турция, нарушаванията на правата на индивида и напрегнатите връзки с Германия. През последните дни в Турция са задържани петима немци, сред тях и 58-годишна жена от Хамбург. Евродепутатът Райнхард Бютикофер (Зелените) сподели пред английския вестник The Daily Express, че решението на борда на Volkswagen за Турция е " смущаващо ". Според Бютикофер турската дотация в размер на 400 милиона евро и гаранция за покупка на 40 000 служебни автомобила са били решаващи.
Не се чака обаче Ердоган да се качи на VW. Той ще продължи да се вози в брониран Mercedes Maybach.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР