Турският президент Ердоган се похвали с ново поколение сондажен кораб,

...
Турският президент Ердоган се похвали с ново поколение сондажен кораб,
Коментари Харесай

Ердоган се похвали с ново поколение сондажен кораб, който ще работи край Анталия

Турският президент Ердоган се похвали с ново потомство сондажен транспортен съд, който ще работи край Анталия. Той е от седмо потомство и ще се ползва за изследване на въглеводороди, разгласи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган на гала в пристанището в Мерсин във вторник, цитира думите му Анадолската организация..

Ердоган добави, че сондажният транспортен съд " Абдулхамид Хан "  е " признакът на новата визия на Турция " в региона на енергетиката. Турция разполага с четири сондажни кораба и два кораба за сеизмични изследвания.

Турският президент акцентира, че страната му прави проучвателни и сондажни интервенции в Средиземно море в рамките на своята пълномощия, като сподели: " Нямаме потребност от ничие позволение за това ".

Ердоган също означи: " Планираме да приключим интервенциите в 10-те сондажа, нужни за първата фаза за добиване на газ в Черно море и да включим природния газ, придобит оттова, в нашата газопреносна мрежа през 2023 година "

Корабът " Абдулхамид Хан ", с усъвършенствана технология от седмо потомство, има оптималната работна дълбочина от 3600 метра, височина на кулата от 104 m и екипаж от 200 души. Сондажният транспортен съд е един от петте кораба от седмо потомство в международен мащаб, с оптималната дълбочина на продупчване от 12 200 м, съобщи нюз.бг.

В Гърция разясняват, че турският президент е оповестил най-сдържания сценарий от плануваните от Атина във връзка с проучвателната активност на новия сондажен транспортен съд, написа " Катимерини ".

Ердоган разгласи разполагането на плаващата сондажна платформа в регион на 29 морски благи от Газипаша, всъщност на границата на залива на Анталия, в границите на турския континентален шелф.

Смята се, че определената зона в региона на Анталия означава желание за интервал на мира в Източното Средиземноморие.

В Атина се счита, че позицията на Ердоган е повлияна от интензивните, въпреки и " тихи " дипломатически начинания през предходния интервал. Съобщенията, които достигнаха до Атина от Вашингтон и Берлин, допринесоха за посока на стратегическо балансиране от страна на Ердоган. Поне от страна на Вашингтон натискът върху Анкара през целия предишен интервал беше натоварен и в посока на нуждата от опазване на единството на НАТО в миг, когато доверието в Алианса е сложено на тестване, на фона на войната в Украйна.

Припомняме, ЕС наложи наказания на Турция през 2019 г. за сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър. Освен това Европейски Съюз вкара финансови ограничаващи ограничения против Анкара, намалявайки размера на помощта за Турция за 2020 година (субсидии, планувани за интервала на договарянията за присъединение към ЕС), и също по този начин прикани Европейската капиталова банка да преразгледа дейностите си по кредитиране в тази страна, по-специално във връзка с кредитирането против държавно поръчителство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР