Турският посланик в Уганда Седеф Явузалп бе отзована обратно в

...
Турският посланик в Уганда Седеф Явузалп бе отзована обратно в
Коментари Харесай

Турция отзова посланика си в Уганда заради неподхдящо облекло

Турският дипломат в Уганда Седеф Явузалп бе отзована назад в родината си, откакто фотоси от банкет по случай Деня на републиката 29 октомври провокираха ужас в турското общество, заяви министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Турският първи посланик уточни, че незабавно откакто фотосите са станали публично притежание, е почнало следствие и посланичката е била отзована, пище Hurriyet daily news.

Посланик Седеф Явузалп бе хазаин на банкет в Кампала за годишния празник на 29 октомври, който означи основаването на актуалната турска република през 1923 година от Мустафа Кемал Ататюрк.

Всекидневник в събота разгласява фотосите на първа страница, разяснявайки, че Явузалп е облечена като Елена от Троя – чиято хубост съгласно Омир провокира Троянската война, а помощникът й като гръцкия господ Зевс, с роба и маслинен венец на главата.

Костюмите за приема на Явузалп и нейният асистент провокираха голям брой противоречиви мнения в обществените медии. Според някои консуматори двамата са били облечени с „ римски одежди “, до момента в който съгласно други костюмите са въодушевени от гръцката митология, а не от Римската империя.

Посланичката се отбрани, като изясни, че в Уганда сега е „ Годината на Троя “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР